Tyngedyne hvor tung
Tilbage til blog

Hvor tung skal din tyngdyne være? Guide til valg af rette vægtklasse

Er du i tvivl om, hvor tung din tyngdedyne skal være? I denne guide vil vi give dig klare retningslinjer og hjælpe dig med at træffe det rigtige valg af vægten til din tyngdedyne, uanset om du er voksen, har børn, eller bare er nysgerrig.

Vælg den rigtige vægt

At vælge den rigtige vægt for din tyngdedyne er ikke kun en videnskab men også en kunst. Udover de generelle retningslinjer omkring kropsvægt, skal du også tage hensyn til dine personlige præferencer. Nogle mennesker foretrækker en lettere dyne, der giver en følelse af frihed, mens andre ønsker en tungere dyne for en mere indelukket fornemmelse.

Hvor tung skal en tyngdedyne være?

Når det kommer til at vælge en tyngdedyne, er vægten et af de mest afgørende faktorer. En god tommelfingerregel er, at tyngdedynen bør veje mellem 8-12% af din kropsvægt. Hvis du døjer med meget uro eller angst, kan det være en god idé at afvige fra disse anbefaleringer, og i stedet tage vælge en tungere dyne.

Vægten i tyngdedyne for voksne

For voksne varierer valget af den rigtige vægt i en tyngdedyne ofte afhængigt af individuelle behov og præferencer. Vi anbefaler at du vælger en tyngedyne der vejer ca. 10% af din kropsvægt. Ligger du mellem to vægtklasser, anbefaler vi generelt, at du går en vægtklasse op. Se nedenstående tabel for konkrete retningslinjer.

 Din kropsvægt  Anbefalet kg
 Under 55 kg  5 kg
 55 - 80 kg  7 kg
 80 - 100 kg  9 kg
 100 - 120 kg  11 kg
 Over 120 kg  13 kg


Er en tyngdedyne noget for dig? Her kan du finde vores voksen tyngdedyner i forskellige vægtklasser.

Hvor tung skal en tyngdedyne til børn være?

Når det kommer til tyngdedyner for børn, anbefales det generelt at vælge en dyne, der vejer mellem 12-25% af barnets vægt (se nedenstående tabel). Det er særligt vigtigt at vælge den rigtige vægt, da en for tung dyne kan være farligt.

 Barnets kropsvægt  Anbefalet kg
 12 - 25 kg  2 kg
 25 - 35 kg  3 kg
 Over 35 kg  5 kg (voksendyne)


Skal dit barn bruge en tyngdedyne? Her kan du finde vores tyngdedyner til børn i forskellige vægtklasser.