En tung dyne, også kendt som en tyngdedyne, er en speciel type dyne, der er ekstra tung og skaber et tryk på kroppen. Den efterligner følelsen af et kram, hvilket kan have en beroligende effekt og forbedre søvnkvaliteten. En tung dyne til voksne er særlig nyttig for personer med søvnproblemer eller angst, da trykket kan reducere stressniveauet (Healthline, 2021).

Oplever du netop problemer med at falde til ro om aftenen, og påvirker det din søvnkvalitet betydeligt? Så kan vores tyngdedyne måske være løsningen. En tung dyne skaber et jævnt og behageligt tryk på kroppen, der følelsesmæssigt bedst kan beskrives som at få et langt dejligt kram.

122 Anmeldelser

Ella Tyngdedyne

Pris: 999 kr

Fald hurtigere til ro og opnå en bedre søvn med vores tyngdedyne. Dynens vægt beroliger din krop, reducerer stress og forbedrer kvaliteten af din nattesøvn.

✔ Gratis levering
✔ 30 nætters søvngaranti
✔ Bedre søvn og mere overskud

Køb den her
Tyngdedyne til børn
43 Anmeldelser

Ella Tyngdedyne til børn

Pris: 899 kr

Lad dit barn falde hurtigere til ro og opnå en bedre søvn med vores tyngdedyne til børn. Dynens vægt beroliger kroppen, reducerer uro og forbedrer kvaliteten af dit barns søvn. Vi anbefaler dynen til børn på tre år og opefter.

✔ Gratis levering
✔ 30 nætters søvngaranti
✔ Bedre søvn og mere overskud

Køb den her

En tung dyne kan skabe mere ro og tryghed i hverdagen

Ønsker du at opnå en god nats søvn? Så prøv den tunge dyne fra anew sleep, der sender dig trygt afsted til drømmeland og sørger for, at du vågner frisk og veludhvilet morgenen efter.

Alle mennesker – børn såvel som voksne – har brug for at slappe af og sove godt, og her kan vores tyngdedyne være et værdifuldt bidrag. 

En tung dyne omfavner din krop, gør dig tryg og er således med til at skabe nogle gode rammer for en god og uforstyrret nattesøvn. At bruge vores tunge dyne kan dermed være vejen til bedre velvære og mere overskud i hverdagen. Lyder det som noget du har brug for, så burde du overveje at bestille en tung dyne i dag. 

Vores tyngdedyne er fyldt med meget bittesmå glaskugler, der måler 0,8mm i diameter, og det er disse glaskugler, der er med til at give dynen dens vægt og dermed positive effekt. Tyngden fra dynen bevirker, at der bliver udskilt mere serotonin fra hjernen, hvilket gør, at kroppen slapper mere af (kilde).

Vidste du...

... at tyngden i vores dyner, kommer fra bittesmå glaskugler? Vi har valgt at bruge glaskugler, fremfor plastikkugler da det skaber en lydløs tyngdedyne som ikke rasler.

De bittesmå glaskugler er fordelt og syet ind i afgrænsede sektioner, der måler 10 x 10 cm. Formålet med dette er at skabe ligevægt og dermed et jævnt og behageligt tryk. Desuden er det med til at sikre, at den tunge dyne ikke rasler eller larmer, når du vender dig i løbet af natten. 

Bemærk: Tunge dyner kan også bruges af personer med diagnoser som ADHD, autisme, stress, angst og depression (mere om dette længere nede).

Anew Regulate

Har aldrig sovet bedre

"Jeg har altid haft svært ved at falde til og sove om natten. Men efter at have fået min tyngdedyne fra anew sleep, så har jeg aldrig sovet så godt som nu."

Camilla, en glad kunde Køb dynen her

Tunge dyner til voksne

En af de bedste investeringer, man kan gøre sig som voksen, er at investere i sin søvn og sit velvære. 

Vores tunge dyne kan måske være et skridt tættere på bedre søvn for dig. Vi forhandler tunge dyner i forskellige størrelser og vægtklasser, hvorfor vi helt sikkert også har den rette dyne til dig og/eller din bedre halvdel.

Vores tyngdedyner forhandles i størrelserne 140x200 cm og 140x220 cm.

Vægten på dynen kan du vælge mellem følgende:

 • 5 kg
 • 7 kg
 • 9 kg
 • 11 kg
 • 13 kg 

For optimal effekt skal du vælge en tung dyne, der svarer til cirka 8-15 % af din kropsvægt. Du kan angive den ønskede størrelse og vægt ved bestilling. 

Tyngdedyne

Tre fordele ved vores tyngdedyne

✔ Fald hurtigere til ro og i søvn
✔ Slip for tankemylder og uro ved sengetid
✔ Opnå bedre søvn og mere overskud i hverdagen

Hurtig levering: Bestil inden kl. 14, så sender vi dynen hjem til dig samme dag.

Bestil her

Tunge dyner til børn

Hos anew gør vi os ikke kun i salg af tunge dyner til voksne. Vi tilbyder naturligvis også tunge dyner til børn. 

Er du forælder til et barn, der ofte vågner om natten, og som måske også bruger lang tid på at falde til ro om aftenen, så kan vores tyngdedyne måske være løsningen. Vores tunge dyne kan bruges af både små og store børn – fra 3 år og opefter. Dynen omfavner barnets krop, hvilket giver en uvurderlig ro og tryghed hos barnet. 

På vores webshop kan du nemt og sikkert bestille en børnevenlig tyngdedyne, der i forhold til både vægt og størrelse egner sig til familiens mindste. En tung dyne kan gøre en mærkbar forskel for urolige børn, så dit barn vil helt sikkert også blive glad for en sådan dyne, hvis han/hun viser tegn på uro ved sengetid. 

Vores tunge dyne til børn sælges kun i én størrelse, nemlig 100x140 cm.

Vægten på dynen kan du vælge mellem følgende:

 • 2 kg
 • 3 kg

Endnu en gang anbefaler vi at vælge en tyngdedyne, der vægtmæssigt svarer til 8-15% af dit barns kropsvægt. Det vigtigste er i denne forbindelse, at barnet selv kan løfte dynen.

Tunge dyner bruges af børn og voksne med og uden diagnoser

Købet af en tung dyne med en fantastisk investering for de fleste, da de oplever en bedre nattesøvn, hvilket giver mere overskud i hverdagen.

Hvis man lider af en diagnose såsom ADHD, autisme, stress, angst eller depression, så kan du snakke med din læge om, hvorvidt det kunne give mening at investere i en kugledyne. I mange tilfælde vil det være gavnligt at sove med en tung dyne, hvis man lider af en diagnose.

Forskning fortæller også, at kugledyner hjælper med søvnbesvær:

 • Svensk forskning: I 2020 opdagede et hold svenske forskere, at kugledyner gavner søvnkvaliteten hos personer med svær depression, angst og ADHD. I undersøgelsen fik 120 personer enten en let eller en tung dyne. Allerede efter fire uger rapporterede de personer, der brugte kugledynerne, færre søvnproblemer, mindre træthed om dagen, mindre depression og angst.
 • Svensk forskning: Et forsøg, foretaget af den svenske forsker Gaby Badre, viste for år tilbage, at brugen af en tung dyne kan hjælpe mod søvnløshed. I forsøget skulle 31 patienter med langvarige søvnproblemer sove under først en almindelig dyne i to uger og derefter under en tung dyne i to uger. Resultatet var, at over halvdelen af patienterne oplevede en positiv effekt – forsøgspersonerne sov længere og var mindre urolige i løbet af natten. 
 • Undersøgelse fra 2020: I en undersøgelse fra 2020 fik 28 personer med søvnproblemer tildelt kugledyner til brug om natten. De rapporterede forbedring i deres søvnkvalitet, kunne falde hurtigere i søvn og sov hele natten igennem efter at have brugt disse dyner i seks uger.
 • Anerkendes som et hjælpemiddel af Ankestyrelsen: Personer med varigt psykisk eller fysisk nedsat funktionsevne har mulighed for at få støtte til hjælpemidler, herunder kugledyner. I flere sager har Ankestyrelsen vurderet, at en tyngdedyne kan hjælpe personer, der har forskellige psykiske eller fysiske udfordringer.   

Gratis taske medfølger

Uanset om du køber en tung dyne til dig selv og/eller dit barn, så følger der en flot, gratis taske med i købet – én taske pr. dyne. 

Denne praktiske taske gør det ikke kun let at opbevare dynen, hvis der er dage eller perioder, hvor du ikke bruger din tunge dyne. Tasken muliggør også, at du kan tage dynen med dig, når du skal sove ude. Dermed kan du sove fantastisk ude såvel som hjemme.

Tilkøb et betræk for ekstra komfort

Vi kan varmt anbefale at tilkøbe et betræk til dynen, idet betrækket er med til at øge komforten yderligere, ligesom det kan være med til at sikre en bedre hygiejne. Vores betræk er lavet af 100% GOTS-certificeret økologisk bomuld, som føles behageligt på kroppen. Derudover har vi monteret et smart sløjfesystem i betrækket, som gør det muligt at binde det fast til tyngdedynen. På den måde slipper du for, at dynen glider rundt inde i betrækket.

Hos anew sleep kan du naturligvis købe et betræk, der størrelsesmæssigt passer perfekt til vores tyngdedyner. 

Fuld tilfredshed eller pengene tilbage (30 nætters fuld returret)

Vi har svært ved at forestille os, at du ikke vil blive glad for din nye tyngdedyne, men skulle det modsatte vise sig, så har du naturligvis ret til at fortryde.

Med vores tunge dyne håber vi, at vi kan være med til at give dig mere ro i hverdagen og en bedre nattesøvn. Denne effekt har tyngdedynen på rigtig mange børn og voksne, men oplever du ikke den effekt, som du havde håbet på og forventet, kan du nemt returnere dynen.

Hos anew tilbyder vi nemlig hele 30 nætters fuld returret.

Lider du af en diagnose som ADHD, autisme, stress, angst eller depression, og vil du gerne teste, om en dyne med tyngde vil kunne gøre en forskel for dig? Så kan du prøve vores dyne i 30 nætter. 

Tyngdedyne Quiz

Quiz: Sådan vælger du den rigtige tyngdedyne

Det kan være svært at finde den rigtige tyngdedyne til dig eller dit barn. Tag quizzen og bliv klogere på, hvilket produkt der er det rigtige for dig.

Tag quizzen

Vi tilbyder gratis levering af tunge dyner til hele landet

Leveringen af en tung dyne koster 0 kr. hos os.

Vi leverer desuden til hele landet i løbet af 1-3 hverdage. 

 • Måne

  49% sover dårligt

  Ifølge Sundhedsstyrelsen oplever knap hver anden dansker problemer med at sove. Det er alt for mange, og det vil vi gerne ændre på i anew.

 • Sov bedre

  Søvngaranti: 30 nætter

  Vi vil gerne have, at du bliver glad for dit køb. Derfor kan du hos os altid returnere dynen og få pengene igen, hvis du ikke er tilfreds med købet.

 • heart

  Vi er her for dig

  Vi sidder altid klar på telefon og e-mail for at hjælpe dig med alle dine spørgsmål, så vi sørger for, at du laver det helt rigtige køb.

Tunge dyner kan bruges året rundt

En tung dyne er ikke en dyne, der kun kan bruges om sommeren eller kun om vinteren. Vores tunge dyne kan selvfølgelig bruges hele året rundt. 

Som følge af den kompromisløse materialesammensætning kan du forvente at få leveret en tyngdedyne, der sørger for, at du føler dig godt tilpas hver nat året rundt. En tung dyne er tilpas varm til, at du hverken vil svede om sommeren eller fryse om vinteren. 

Husk at vi tilbyder 30 nætters søvngaranti. Så hvis du ikke er tilfreds med købet, kan du sende den tilbage og få din penge igen.