Kollektion: Kugledyner

En kugledyne er en tung dyne. Den er fyldt med små kugler, som er designet til at forbedre din søvnkvalitet ved at fremme ro og afslapning, hjælpende dig til at overkomme søvnproblemer for en mere fredelig nats søvn.

Hvad er en kugledyne?

Så hvad er en kugledyne? En kugledyne, også kaldet en "tyngdedyne", er en tung dyne fyldt med små kugler, der hjælper dig af med dine søvnproblemer og sikrer en bedre og mere rolig nattesøvn. En kugledyne er ikke bare en investering i en komfortabel dyne. En investering i en kugledyne er lige så meget en investering i tryghed, ro og afslapning - alle faktorer der kan have en positiv indvirkning på din søvn og derfor er det vigtigt at vælge den bedste kugledyne for dit velvære og energiniveau. Vi er netop sat i verden for at hjælpe dig med at opnå øget ro, afslapning og tryghed i en ellers travl hverdag med vores kugledyner til voksne og børn. Husk, at vi har 30 nætters søvngaranti, så du kan få dine penge igen, hvis du ikke er tilfreds.

Se Ella Kugledynen

Hvilken effekt har en kugledyne?

En Ella Kugledyne fra Anew Sleep har en blid og omfavnende effekt, der får dig til at falde til ro og glide lige så stille ind i drømmeland. Ønsker du at få en forbedret søvn og opleve færre opvågninger i løbet af natten, kan en kugledyne sandsynligvis hjælpe dig.  

Kugledynen består af adskillige små lommer (10x10 cm) fyldt med kugler eller perler lavet af glas, der er 0,8 mm i diameter. Kuglerne er så små, at de ikke kan mærkes. Det er disse glaskugler, der er med til at give kugledynen dens vægt, og det er netop vægten og de sansestimulerende tryk, der gør det lettere at falde til ro. 

Drømmer du om at falde nemmere i søvn, og har du et ønske om at vågne med mere energi og overskud, så kan en tung dyne være svaret. 

Kugledyner anvendes af mennesker med og uden diagnoser i hele verden, inkl. tusindvis af danskere, der blot ønsker en god nattesøvn. Begejstringen er stor, og du vil højst sandsynligt også erfare, at en tung dyne er en god investering, hvis du vægter din søvn og dit helbred højt. 

Kugledyner anvendes bl.a. af personer med følgende lidelser:

  • ADHD
  • Autisme
  • Stress
  • Angst
  • Depression
  • Søvnbesvær

Vi forhandler kugledyner til hele familien

I en travl og hektisk hverdag, hvor der er mange bolde i luften, kan det være svært at finde ro, når der endelig er sat flueben ved alle dagens pligter. Det er her, at kugledyner kommer ind i billedet. En kugledyne kan nemlig, med dens rare og omfavnende effekt, hjælpe dig med at komme ned i gear. At ligge med vores kugledyne over sig minder mest af alt om at få et stort og dejligt kram. Dén følelse kan de færreste ting hamle op med.

Hos anew sleep ønsker vi, at så mange som muligt får glæde af kugledynens gavnlige effekt. Derfor forhandler vi kugledyner til både børn og voksne til priser, hvor alle kan være med. 

Vi forhandler følgende størrelser:

  • Voksne: 140x200 cm og 140x220 cm (5, 7, 9, 11 og 13 kg)
  • Børn: 100x140 cm (2 og 3 kg)

Hvordan finder man den rette kugledyne?

En kugledyne er pr. definition en tung dyne (derfor går den også under navnet tyngdedyne).

Vi forhandler kugledyner i flere forskellige størrelser og vægtklasser. Derfor er vi sikre på, at vi har en kugledyne, der passer til dig med udgangspunkt i din højde og kropsvægt. 

Når du skal vælge den rigtige kugledyne, er tommelfingerreglen, at du skal vælge en dyne, der vejer omkring 8-15% af din kropsvægt. Det giver vi nogle konkrete eksempler på herunder. 

Eksempler på valg af dyne:

  • Person 1 vejer 70 kg og bør vælge en kugledyne med en vægt på 7 kg.
  • Person 2 vejer 90 kg og bør vælge en kugledyne med en vægt på 9 kg.
  • Person 3 vejer 80 kg og er ikke vant til at sove med kugledyne, bør vælge en kugledyne med en vægt på 7 kg (der rundes ned).
  • Person 4 vejer 80 kg og er vant til at sove med kugledyne, bør vælge en dyne med en vægt på 9 kg (der rundes op).

At kugledynen har den rigtige vægt har afgørende betydning for effekten, hvorfor vi vil opfordre til at følge ovenstående anbefalinger. Har du brug for hjælp til at vurdere, hvor tung din kugledyne skal være, så kontakt os gerne. 

Ønsker du desuden en kugledyne med ekstra længde, så husk, at vi foruden 140x200 cm forhandler kugledyner, der måler 140x220 cm. 

Hvad koster en kugledyne?

En kugledyne med ligger i prislejet 900-1500 kroner. Typisk vil en højere pris være forbundet med en kugledyne af højere kvalitet.  En fremragende kugledyne kan sammenlignes med en god seng - det er en investering i din søvnkvalitet og generelle livskvalitet over de kommende år. Hvis man overvejer at bruge en kugledyne og svært ved at finde ro og ønsker en løsning, bør man vælge en kugledyne, som ligger mellem 1000-1200 kr. 

Se vores kugledyne

Vores kugledyner rasler og larmer ikke

Som nævnt i ovenfor, så indeholder vores kugledyner adskillige glaskugler. På trods af det kan vi garantere, at vores kugledyner ikke rasler. 

Vores kugledyne er inddelt i mange små sektioner/lommer, der gør, at glaskuglerne ikke kan rutsje rundt og rasle. Med andre ord kan du forvente at få leveret en støjfri dyne, der lader dig nyde en rolig søvn uden larm og irritation. 

Derfor skal du købe en Ella Kugledyne fra anew sleep

Hos anew sleep forhandler vi ikke bare kugledyner. Vi forhandler nogle af de bedste kugledyner på markedet. 

Vi ønsker ikke, at der skal være en finger at sætte på hverken kvaliteten eller holdbarheden, og derfor er vi ikke gået på kompromis med nogle af disse aspekter. Nedenfor vil vi gøre dig klogere på, hvad der gør vores kugledyner til noget særligt.

Gode grunde til at købe en kugledyne fra anew sleep:

  1. Kugledynen er opbygget af syv unikke lag – Vores kugledyner består af intet mindre end syv unikke lag – alle i høj kvalitet. Alle syv lag er nøje udvalgt og tjener hver især et vigtigt formål. Eksempelvis består ydermaterialet af 100% bomuld, hvilket er med til at sikre en høj komfort for brugeren. 
  2. Kugledynen giver et jævnt og behageligt tryk på hele kroppen – Vores kugledyner er bygget op på en sådan måde, at de giver et jævnt og behageligt tryk på hele kroppen. Det jævne tryk er sikret ved at inddele kugledynen i mindre sektioner, der gør, at kugledynen ikke er tungere i den ene ende end den anden. 

Det er dynens vægt, der får hjernen til at udskille serotonin og melatonin, og netop serotonin og melatonin medvirker til, at du føler tryghed og øget ro (kilde).

Dynen kan naturligvis anvendes i sengen om natten, men vil også kunne bruges i sofaen inden sengetid for at komme helt ned i gear. 

  1. Kugledynen leveres gratis uanset vægt – Det skal være let at købe og eje en kugledyne, derfor har vi sørget for gratis levering i hele Danmark. Vi sender både til posthus og til din dør - uden det koster dig en krone.
  2. Kugledynen findes i mange størrelser og vægtklasser - Da vi mennesker er forskellige, kan man ikke have én kugledyne, der passer til alle. Af den grund har vi sørget for, at vores kugledyner kan fås i flere størrelser og vægtklasser. Ved bestilling af en kugledyne kan du med få klik angive den ønskede størrelse og vægt. 

Gratis levering af din kugledyne

Hos anew sleep skal du kun betale for selve kugledynen. Fragten og omkostningerne dertil tager vi os af. 

Vi tilbyder tilmed hurtig levering i løbet af 1-3 hverdage, medmindre andet er angivet ved bestilling (vi tager forbehold for udsolgte varianter). Vi leverer kugledyner til hele landet.

Vi yder tilfredshedsgaranti uden spørgsmål – du får 30 nætters fuld returret

Vi lever af tilfredse kunder, og vi er også overbeviste om, at du vil blive glad for vores kugledyne.

Skulle du dog mod forventning ikke være 100% tilfreds, så tager vi meget gerne kugledynen retur. Vi yder faktisk 30 nætters fuld returret, hvilket betyder, at du har god tid til at finde ud af, hvorvidt en kugledyne har en gavnlig effekt på din søvnkvalitet, dit velvære og dit energiniveau.  

Ved returnering sørger vi for, at du får tilbagebetalt pengene så hurtigt som muligt. Du er selvfølgelig også velkommen til at bytte kugledynen, hvis du har valgt den forkerte størrelse og/eller vægt. 

Få leveret en kugledyne

Tag din kugledyne med dig

Det kan være svært at undvære en kugledyne, når man først har oplevet dens gavnlige effekt på egen krop. Derfor kan du have et naturligt ønske om at kunne tage din dyne med dig, når du skal i sommerhus, besøge familie eller på hotelophold. 

Men er det overhovedet muligt at tage kugledynen med sig uden at optage en masse plads i bilens bagagerum? Ja, det er det i hvert fald!

Hos anew sleep sørger vi for, at du får en praktisk og flot taske med i købet, når du køber en kugledyne fra vores webshop. Den medfølgende taske gør, at du nemt og hurtigt kan pakke din kugledyne sammen og tage den med under armen, når du skal overnatte et andet sted. Dermed slipper du for at undvære din tunge dyne på de dage, hvor du ikke sover hjemme. 

3 tips til at få det maksimale ud af din kugledyne

En kugledyne kan udadtil godt ligne en helt almindelig dyne, men dynen adskiller sig på flere parametre. Kugledynen har nemlig ikke kun til opgave at sørge for, at du kan holde dig varm og komfortabel natten igennem. Kugledynen vil også have en mærkbar indvirkning på dit velvære, din evne til at falde til ro om aftenen og give dig bedre nattesøvn. 

Men hvordan får man det maksimale ud af en kugledyne? Læs med herunder:

  1. Forvent en smule tilvænningstid – De fleste oplever hurtigt en forbedret nattesøvn. En kugledyne vejer, som navnet antyder, markant mere end gennemsnitsdynen, og derfor er det muligt, at det kræver lidt tilvænning. Da vi tilbyder 30 nætters fuld returret, har du god tid til at prøve kugledynen og vænne dig til den, inden du beslutter dig for, om du vil beholde den. Vi er nemlig helt sikre på, at kugledynens omfavnende fornemmelse, som har en beroligende effekt, vil lade dig falde i søvn og få en god nats søvn
  2. Tilkøb et betræk til dynen og opnå ekstra komfort – Savner du ekstra komfort, så kan du tilkøbe et betræk til din dyne. Vi tilbyder betræk lavet af 100% GOTS-certificeret økologisk bomuld, der er skræddersyet til vores kugledyner. Der er et indsyet sløjfesystem i betrækket, som gør, at din dyne ikke glider rundt.
  3. Pas godt på din kugledyne – Slutteligt skal du naturligvis sørge for at passe godt på din dyne, så du kan få glæde af den mange år ud i fremtiden. Følg med fordel anvisningerne for pleje og vedligeholdelse med henblik på at forlænge dens levetid. 

Forskning omkring brug af kugledyner

Gennem de seneste årtier er der blevet forsket i brugen af kugledyner og effekten på søvn heraf. Der er bl.a. blevet forsket i, om det at tunge dyner kan have en positiv effekt på søvnen hos mennesker, der lider af søvnbesvær, stress, depression og andre lidelser.

Vi kigger nærmere på nogle af de konkrete forskningsprojekter og undersøgelser fra både ind- og udland herunder:

  • Svensk forskning: I 2020 opdagede et hold svenske forskere, at kugledyner gavner søvnkvaliteten hos mennesker med svær depression, angst og ADHD. I undersøgelsen fik 120 mennesker enten en let eller en kugledyne. Allerede efter fire uger rapporterede de mennesker, der brugte dynerne, færre søvnproblemer, mindre træthed om dagen, mindre depression og angst.
  • Svensk forsøgEt forsøg, foretaget af den svenske forsker Gaby Badre, viste for år tilbage, at brugen af en kugledyne kan hjælpe mod søvnløshed. I forsøget skulle 31 patienter med langvarige problemer med søvn sove under først en almindelig dyne i to uger og derefter under en tung dyne i to uger. Resultatet var, at over halvdelen af patienterne oplevede en positiv effekt – forsøgspersonerne sov længere og var mindre urolige i løbet af natten. 
  • Undersøgelse i 2020: I en undersøgelse fra 2020 fik 28 mennesker med søvnproblemer tildelt kugledyner til brug om natten. De rapporterede en forbedring i deres søvnkvalitet, og at de kunne falde hurtigere i søvn og sove bedre gennem natten efter at have brugt disse dyner i seks uger.
  • Anerkendes som et hjælpemiddel af AnkestyrelsenMennesker med varigt psykisk eller fysisk nedsat funktionsevne har mulighed for at få støtte til hjælpemidler, herunder kugledyner. I flere sager har Ankestyrelsen vurderet, at en kugledyne kan hjælpe mennesker, der har forskellige psykiske eller fysiske udfordringer.   
  • Svensk studieI 2022 lavede en gruppe forskere et studie, der havde til formål at undersøge effekten af tyngdedyner på kroppens produktion af blandt andet melatonin (søvnhormonet). Her deltog 26 mennesker, som havde en gennemsnitsalder på 24 år, og som generelt var sunde og raske. Studiet viste, at produktionen af søvnhormonet melatonin var 32% højere den første time i hjernen hos deltagerne, der sov med tyngdedynen, sammenlignet med de deltagere, der blot lå med en almindelig dyne

Vi forventer, at der vil blive forsket meget mere i brugen af kugledyner i fremtiden.

Lider du af en diagnose som eksempelvis ADHD, autisme, stress, angst eller depression, og overvejer du at købe en kugledyne, så kan du med fordel kontakte din læge for en konsultation.

Husk at vi tilbyder 30 nætters søvngaranti. Så hvis du ikke er tilfreds med købet, kan du sende den tilbage og få din penge igen. 

Kugledyner kan hjælpe børn med ADHD ved at skabe en beroligende effekt, hvilket fremmer afslapning og bedre søvn. En Ella kugledyne fra Anew Sleep er designet til at fordele vægten jævnt, hvilket kan hjælpe børn og voksne med at slappe af og reducere angstniveauer. Disse dyner er fyldt med små kugler og er ofte anvendt til børn med særlige behov, som dem der lider af ADHD.

Når man skal vælge den rette kugledyne for både børn og voksne, er det vigtigt at overveje kropsvægten og personens særlige behov. Vores kugledyne kommer i forskellige størrelser og vægte, som er tilpasset henholdsvis børn og voksne. En god kugledyne kan variere i pris, men det er værd at investere i en kugledyne fra en anerkendt producent for at sikre kvalitet og holdbarhed.

Ja, kugledyner er afstressende. De hjælper med at kroppen til at slappe af ved at udsende et blidt tryk over hele kroppen, som efterligner følelsen af at blive omfavnet eller holdt. Dette tryk kan hjælpe med at reducere angst og forbedre søvnkvaliteten, hvilket gør dem ideelle for dem, der har svært ved at finde ro eller lider af søvnproblemer.

Selvom kugledyner og tyngdedyner ofte bruges om hinanden, kan der være forskelle i materialer og konstruktion. Kugledyner er normalt fyldt med kugler eller perler og er designet til at give en jævn vægtfordeling. Der findes forskellige typer af kugledyner på markedet, herunder nogle der er specialdesignet til voksne og børn. Det er vigtigt at vælge en dyne, der passer til brugerens specifikke behov.

Efterspørgslen på kugledyner er steget på grund af den voksende bevidsthed om deres potentielle fordele for personer med søvnproblemer, angst og ADHD. Man kan købe en kugledyne hos specialforhandlere som anew sleep. Det er vigtigt at researche og læse test af kugledyner for at finde den bedste mulighed, der passer til individuelle behov.

Læs hvad andre har at sige om kugledynen