Så hvad er en kugledyne? En kugledyne er en tung dyne, der hjælper dig af med dine søvnproblemer og sikrer en bedre og mere rolig nattesøvn. En kugledyne er ikke bare en investering i en komfortabel dyne. Det er lige så meget en investering i tryghed, ro og afslapning – alt sammen noget, der kan have en positiv indvirkning på din søvnkvalitet og dermed dit velvære og energiniveau. Vi er netop sat i verden for at hjælpe dig med at opnå øget ro, afslapning og tryghed i en ellers travl hverdag. Dette ønsker vi at gøre med vores kvalitetsrigtige kugledyner til børn og voksne. Husk, at vi har 30 nætters søvngaranti, så du kan få dine penge igen, hvis du ikke er tilfreds.

Tyngdedyne Quiz
60 Anmeldelser

Ella Kugledyne

Pris: 1.099 kr

Fald hurtigere til ro og opnå en dybere søvn med vores tyngdedyne. Dynens vægt beroliger din krop, reducerer stress og forbedrer kvaliteten af din nattesøvn.

✔ Gratis levering
✔ 30 nætters søvngaranti
✔ Bedre søvn og mere overskud

Køb den her
Tyngdedyne til børn
17 Anmeldelser

Ella Kugledyne til børn

Pris: 899 kr

Lad dit barn falde hurtigere til ro og opnå en bedre søvn med vores tyngdedyne til børn. Dynens vægt beroliger kroppen, reducerer uro og forbedrer kvaliteten af dit barns søvn. Vi anbefaler dynen til børn på tre år og opefter.

✔ Gratis levering
✔ 30 nætters søvngaranti
✔ Bedre søvn og mere overskud

Køb den her

Hvilken effekt har en kugledyne?

Vores kugledyner har en blid og omfavnende effekt, der får dig til at falde til ro og glide lige så stille ind i drømmeland. Ønsker du at få en forbedret søvn, så kan dette ønske sandsynligvis realiseres ved at anvende en tyngdedyne

Kugledynen består af adskillige små lommer (10x10 cm) indeholdende bittesmå glaskugler, der er 0,8 mm i diameter. Kuglerne er så små, at de ikke kan mærkes. Det er disse glaskugler, der er med til at give kugledynen dens vægt, og det er netop vægten og de sansestimulerende tryk, der gør det lettere at falde til ro. 

Drømmer du om at falde nemmere i søvn, og har du et ønske om at vågne med mere energi og overskud, så kan en tung dyne være svaret. 

Kugledyner anvendes af mennesker med og uden diagnoser i hele verden, inkl. tusindvis af danskere, der blot ønsker en god nattesøvn. Begejstringen er stor, og du vil højst sandsynligt også erfare, at en tung dyne er en god investering, hvis du vægter din søvn og dit helbred højt. 

Kugledyner anvendes bl.a. af personer med følgende lidelser:

 • ADHD
 • Autisme
 • Stress
 • Angst
 • Depression
 • Søvnbesvær

Vi forhandler kugledyner til hele familien

I en travl og hektisk hverdag, hvor der er mange bolde i luften, kan det være svært at finde ro, når der endelig er sat flueben ved alle dagens pligter. Det er her, at vores kugledyner kommer ind i billedet. En kugledyne kan nemlig, med dens rare og omfavnende effekt, hjælpe dig med at komme ned i gear. At ligge med vores kugledyne over sig minder mest af alt om at få et stort og dejligt kram. Dén følelse kan de færreste ting hamle op med. 

Hos anew sleep ønsker vi, at så mange som muligt får glæde af kugledynens gavnlige effekt. Derfor forhandler vi kugledyner til både børn og voksne til priser, hvor alle kan være med. 

Vi forhandler følgende størrelser:

 • Voksne: 140x200 cm og 140x220 cm (5, 7, 9, 11 og 13 kg)
 • Børn: 100x140 cm (2 og 3 kg)
Tyngdedyne Quiz

Quiz: Sådan vælger du den rigtige tyngdedyne

Det kan være svært at finde den rigtige tyngdedyne til dig eller dit barn. Tag quizzen og bliv klogere på, hvilket produkt der er det rigtige for dig.

Tag quizzen

Hvor tung skal min kugledyne være?

En kugledyne er pr. definition en tung dyne (derfor går den også under navnet tyngdedyne).

Vi forhandler kugledyner i flere forskellige størrelser og vægtklasser. Derfor er vi sikre på, at vi har en kugledyne, der passer til dig med udgangspunkt i din højde og kropsvægt. 

Tommelfingerreglen er, at du skal vælge en dyne, der vejer omkring 8-15% af din kropsvægt. Det giver vi nogle konkrete eksempler på herunder. 

Eksempler på valg af dyne:

 • Person 1 vejer 70 kg og bør vælge en kugledyne med en vægt på 7 kg.
 • Person 2 vejer 90 kg og bør vælge en kugledyne med en vægt på 9 kg.
 • Person 3 vejer 80 kg og er ikke vant til at sove med kugledyne, bør vælge en kugledyne med en vægt på 7 kg (der rundes ned).
 • Person 4 vejer 80 kg og er vant til at sove med kugledyne, bør vælge en dyne med en vægt på 9 kg (der rundes op).

At kugledynen har den rigtige vægt har afgørende betydning for effekten, hvorfor vi vil opfordre til at følge ovenstående anbefalinger. Har du brug for hjælp til at vurdere, hvor tung din kugledyne skal være, så kontakt os gerne. 

Ønsker du desuden en kugledyne med ekstra længde, så husk, at vi foruden 140x200 cm forhandler kugledyner, der måler 140x220 cm. 

Tyngdedyne

Har aldrig sovet bedre

"Jeg har altid haft svært ved at falde til og sove om natten. Men efter at have fået min tyngdedyne fra anew sleep, så har jeg aldrig sovet så godt som nu."

Camilla, en glad kunde Køb dynen her

Vores kugledyner rasler og larmer ikke

Som nævnt i ovenfor, så indeholder vores kugledyner adskillige glaskugler. På trods af det kan vi garantere, at vores kugledyner ikke rasler. 

Vores kugledyne er inddelt i mange små sektioner/lommer, der gør, at glaskuglerne ikke kan rutsje rundt og rasle. Med andre ord kan du forvente at få leveret en støjfri dyne, der lader dig nyde en rolig søvn uden larm og irritation. 

Vidste du...

... at tyngden i vores dyner, kommer fra bittesmå glaskugler? Vi har valgt at bruge glaskugler, fremfor plastikkugler da det skaber en lydløs tyngdedyne som ikke rasler.

Derfor skal du vælge en kugledyne fra anew sleep

Hos anew sleep forhandler vi ikke bare kugledyner. Vi forhandler nogle af de bedste kugledyner på markedet. 

Vi ønsker ikke, at der skal være en finger at sætte på hverken kvaliteten eller holdbarheden, og derfor er vi ikke gået på kompromis med nogle af disse aspekter. Nedenfor vil vi gøre dig klogere på, hvad der gør vores kugledyner til noget særligt.

Gode grunde til at købe en kugledyne fra anew sleep:

 1. Kugledynen er opbygget af syv unikke lag – Vores kugledyner består af intet mindre end syv unikke lag – alle i høj kvalitet. Alle syv lag er nøje udvalgt og tjener hver især et vigtigt formål. Eksempelvis består ydermaterialet af 100% bomuld, hvilket er med til at sikre en høj komfort for brugeren. 
 2. Kugledynen giver et jævnt og behageligt tryk på hele kroppen – Vores kugledyner er bygget op på en sådan måde, at de giver et jævnt og behageligt tryk på hele kroppen. Det jævne tryk er sikret ved at inddele kugledynen i mindre sektioner, der gør, at kugledynen ikke er tungere i den ene ende end den anden. 

Det er dynens vægt, der får hjernen til at udskille serotonin og melatonin, og netop serotonin og melatonin medvirker til, at du føler tryghed og øget ro (kilde).

Dynen kan naturligvis anvendes i sengen om natten, men vil også kunne bruges i sofaen inden sengetid for at komme helt ned i gear. 

 1. Kugledynen leveres gratis uanset vægt – Det skal være let at købe og eje en kugledyne, derfor har vi sørget for gratis levering i hele Danmark. Vi sender både til posthus og til din dør - uden det koster dig en krone.
 2. Kugledynen findes i mange størrelser og vægtklasser - Da vi mennesker er forskellige, kan man ikke have én kugledyne, der passer til alle. Af den grund har vi sørget for, at vores kugledyner kan fås i flere størrelser og vægtklasser. Ved bestilling af en kugledyne kan du med få klik angive den ønskede størrelse og vægt. 
 • Måne

  49% sover dårligt

  Ifølge Sundhedsstyrelsen oplever knap hver anden dansker problemer med at sove. Det er alt for mange, og det vil vi gerne ændre på i anew.

 • Sov bedre

  Søvngaranti: 30 nætter

  Vi vil gerne have, at du bliver glad for dit køb. Derfor kan du hos os altid returnere dynen og få pengene igen, hvis du ikke er tilfreds med købet.

 • heart

  Vi er her for dig

  Vi sidder altid klar på telefon og e-mail for at hjælpe dig med alle dine spørgsmål, så vi sørger for, at du laver det helt rigtige køb.

Gratis levering af din kugledyne

Hos anew sleep skal du kun betale for selve kugledynen. Fragten og omkostningerne dertil tager vi os af. 

Vi tilbyder tilmed hurtig levering i løbet af 1-3 hverdage, medmindre andet er angivet ved bestilling (vi tager forbehold for udsolgte varianter). Vi leverer kugledyner til hele landet.

Vi yder tilfredshedsgaranti uden spørgsmål – du får 30 nætters fuld returret

Vi lever af tilfredse kunder, og vi er også overbeviste om, at du vil blive glad for vores kugledyne.

Skulle du dog mod forventning ikke være 100% tilfreds, så tager vi meget gerne kugledynen retur. Vi yder faktisk 30 nætters fuld returret, hvilket betyder, at du har god tid til at finde ud af, hvorvidt en kugledyne har en gavnlig effekt på din søvnkvalitet, dit velvære og dit energiniveau.  

Ved returnering sørger vi for, at du får tilbagebetalt pengene så hurtigt som muligt. Du er selvfølgelig også velkommen til at bytte kugledynen, hvis du har valgt den forkerte størrelse og/eller vægt. 

Tag din kugledyne med dig

Det kan være svært at undvære en kugledyne, når man først har oplevet dens gavnlige effekt på egen krop. Derfor kan du have et naturligt ønske om at kunne tage din dyne med dig, når du skal i sommerhus, besøge familie eller på hotelophold. 

Men er det overhovedet muligt at tage kugledynen med sig uden at optage en masse plads i bilens bagagerum? Ja, det er det i hvert fald!

Hos anew sleep sørger vi for, at du får en praktisk og flot taske med i købet, når du køber en kugledyne fra vores webshop. Den medfølgende taske gør, at du nemt og hurtigt kan pakke din kugledyne sammen og tage den med under armen, når du skal overnatte et andet sted. Dermed slipper du for at undvære din tunge dyne på de dage, hvor du ikke sover hjemme. 

3 tips til at få det maksimale ud af din kugledyne

En kugledyne kan udadtil godt ligne en helt almindelig dyne, men dynen adskiller sig på flere parametre. Kugledynen har nemlig ikke kun til opgave at sørge for, at du kan holde dig varm og komfortabel natten igennem. Kugledynen vil også have en mærkbar indvirkning på dit velvære, din evne til at falde til ro om aftenen og give dig bedre nattesøvn. 

Men hvordan får man det maksimale ud af en kugledyne? Læs med herunder:

 1. Forvent en smule tilvænningstid – De fleste oplever hurtigt en forbedret nattesøvn. En kugledyne vejer, som navnet antyder, markant mere end gennemsnitsdynen, og derfor er det muligt, at det kræver lidt tilvænning. Da vi tilbyder 30 nætters fuld returret, har du god tid til at prøve kugledynen og vænne dig til den, inden du beslutter dig for, om du vil beholde den. Vi er nemlig helt sikre på, at kugledynens omfavnende fornemmelse, som har en beroligende effekt, vil lade dig falde i søvn og få en god nats søvn
 2. Tilkøb et betræk til dynen og opnå ekstra komfort – Savner du ekstra komfort, så kan du tilkøbe et betræk til din dyne. Vi tilbyder betræk lavet af 100% GOTS-certificeret økologisk bomuld, der er skræddersyet til vores kugledyner. Der er et indsyet sløjfesystem i betrækket, som gør, at din dyne ikke glider rundt.
 3. Pas godt på din kugledyne – Slutteligt skal du naturligvis sørge for at passe godt på din dyne, så du kan få glæde af den mange år ud i fremtiden. Følg med fordel anvisningerne for pleje og vedligeholdelse med henblik på at forlænge dens levetid. 
Tyngdedyne

Tre fordele ved vores tyngdedyne

✔ Fald hurtigere til ro og i søvn
✔ Slip for tankemylder og uro ved sengetid
✔ Opnå dyb søvn og mere overskud i hverdagen

På lager: Leveres indenfor 1-2 hverdage Bestil her

Forskning omkring brug af kugledyner

Gennem de seneste årtier er der blevet forsket i brugen af kugledyner og effekten på søvn heraf. Der er bl.a. blevet forsket i, om det at tunge dyner kan have en positiv effekt på søvnen hos mennesker, der lider af søvnbesvær, stress, depression og andre lidelser.

Vi kigger nærmere på nogle af de konkrete forskningsprojekter og undersøgelser fra både ind- og udland herunder:

 • Svensk forskning: I 2020 opdagede et hold svenske forskere, at kugledyner gavner søvnkvaliteten hos mennesker med svær depression, angst og ADHD. I undersøgelsen fik 120 mennesker enten en let eller en kugledyne. Allerede efter fire uger rapporterede de mennesker, der brugte dynerne, færre søvnproblemer, mindre træthed om dagen, mindre depression og angst.
 • Svensk forsøg: Et forsøg, foretaget af den svenske forsker Gaby Badre, viste for år tilbage, at brugen af en kugledyne kan hjælpe mod søvnløshed. I forsøget skulle 31 patienter med langvarige problemer med søvn sove under først en almindelig dyne i to uger og derefter under en tung dyne i to uger. Resultatet var, at over halvdelen af patienterne oplevede en positiv effekt – forsøgspersonerne sov længere og var mindre urolige i løbet af natten. 
 • Undersøgelse i 2020: I en undersøgelse fra 2020 fik 28 mennesker med søvnproblemer tildelt kugledyner til brug om natten. De rapporterede en forbedring i deres søvnkvalitet, og at de kunne falde hurtigere i søvn og sove bedre gennem natten efter at have brugt disse dyner i seks uger.
 • Anerkendes som et hjælpemiddel af Ankestyrelsen: Mennesker med varigt psykisk eller fysisk nedsat funktionsevne har mulighed for at få støtte til hjælpemidler, herunder kugledyner. I flere sager har Ankestyrelsen vurderet, at en kugledyne kan hjælpe mennesker, der har forskellige psykiske eller fysiske udfordringer.   
 • Svensk studie: I 2022 lavede en gruppe forskere et studie, der havde til formål at undersøge effekten af tyngdedyner på kroppens produktion af blandt andet melatonin (søvnhormonet). Her deltog 26 mennesker, som havde en gennemsnitsalder på 24 år, og som generelt var sunde og raske. Studiet viste, at produktionen af søvnhormonet melatonin var 32% højere den første time i hjernen hos deltagerne, der sov med tyngdedynen, sammenlignet med de deltagere, der blot lå med en almindelig dyne

Vi forventer, at der vil blive forsket meget mere i brugen af kugledyner i fremtiden.

Lider du af en diagnose som eksempelvis ADHD, autisme, stress, angst eller depression, og overvejer du at købe en kugledyne, så kan du med fordel kontakte din læge for en konsultation.

Husk at vi tilbyder 30 nætters søvngaranti. Så hvis du ikke er tilfreds med købet, kan du sende den tilbage og få din penge igen.