Har du tænkt over, om dine vaner bidrager til en god nattesøvn? Vi har samlet de syv simple søvnsyndere, som mange begår, men som du kan slippe af med i dag og dermed opnå en bedre søvn.

Tyngdedyne til Voksne

Ella Tyngdedyne

Pris: 999 kr

Fald hurtigere til ro og opnå en bedre søvn med vores tyngdedyne. Dynens vægt beroliger din krop, reducerer stress og forbedrer kvaliteten af din nattesøvn.

✔ Gratis levering
✔ 30 nætters søvngaranti
✔ Bedre søvn og mere overskud

Køb den her

1. Ingen regelmæssighed: Du går sjældent i seng på samme tidspunkt, og står sjældent op på samme tidspunkt

Vidste du, at vores krop er bygget til at have en døgnrytme? Det kaldes på engelsk "the circadian rhythm" og inkluderer fysiske, mentale og adfærdsmæssige "rytmer", der følger en 24-timers cyklus. Regelmæssighed hjælper derfor kroppen til let at tilpasse sig til det, den skal. Det gælder også tidspunktet, man går i seng på og står op på. Manglende regelmæssighed forvirrer kroppen og modvirker en god nattesøvn.

Den klare anbefaling er, at du så vidt muligt forsøger at gå i seng og stå op på samme tidspunkt hver dag med så få og små udsving som muligt - også i weekenden. Træn dig selv til at falde til ro samme tid hver aften, og opbyg derfor gerne en lille “godnat-rutine”, som består af en række små handlinger, der indstiller din krop på, at den snart skal falde til ro.

Tyngdedyne Barn

Ella Tyngdedyne til børn

Pris: 899 kr

Lad dit barn falde hurtigere til ro og opnå en bedre søvn med vores tyngdedyne til børn. Dynens vægt beroliger kroppen, reducerer uro og forbedrer kvaliteten af dit barns søvn. Vi anbefaler dynen til børn på tre år og opefter.

✔ Gratis levering
✔ 30 nætters søvngaranti
✔ Bedre søvn og mere overskud

Køb her

2. Du drikker koffein om aftenen

Helt konkret handler denne søvnsynd om at indtage koffein efter kl. 14 - fx via kaffe eller energidrik. Og hvorfor det, spørger du måske? Jo - studier viser, at koffein har en halveringstid i kroppen på helt op til seks timer. Koffein er altså meget lang tid om at forlade kroppen, og det samme gælder dets påvirkning på kroppen. Konsekvensen ved at indtage kaffe sent på eftermiddagen og om aftenen kan altså være, at du stadig har store mængder af koffein i kroppen, når du gerne vil falde til ro. Det kan føre til rastløshed, årvågenhed, øget hjerterytme og irritabilitet, som alt sammen kan modvirke den gode nattesøvn. 

Anbefalingen til denne søvnsynd er derfor simpel: Undgå at drikke kaffe efter kl. 14 (eller tidligere), så du er sikker på, at koffeinen er tilstrækkeligt ude af systemet, når du gerne vil falde til ro om aftenen. Og vær derudover opmærksom på ikke at indtage kaffe i for store mængder. Din krop vil belønne dig for at være stringent med dette. 

3. Skærmvaner: Du tager mobilen med i seng og svarer ofte mails eller browser sociale medier inden sengetid

Er telefonen den sidste, du siger godnat til? At scrolle gennem sociale medier, mens du ligger i sengen, udskiller dopamin til hjernen, som kan gøre det sværere at sove. Emails fra arbejdet, sociale medier eller blot et nyhedsfeed kan give tankemylder inden sengetid, som ligeledes kan holde dig vågen mere end nødvendigt. Derudover er det blå lys fra telefonens skærm heller ikke sundt inden sengetid, da det er med til at narre hjernen til at tro, at det ikke er sengetid.

Den klare anbefaling er at lægge telefonen, arbejdet og de sociale medier fra dig 1-2 timer før sengetid. Brug den sidste time eller to på at slå hjernen fra, være til stede, slappe af. Så falder du lettere i søvn. 

Tyngdedyne

Har aldrig sovet bedre

"Jeg har altid haft svært ved at falde til og sove om natten. Men efter at have fået min tyngdedyne fra anew sleep, så har jeg aldrig sovet så godt som nu."

Camilla, en glad kunde Køb dynen her

4. Motion: Du dyrker motion lige inden sengetid 

Motion er genialt for kroppen, og motion i løbet af dagen er rigtig godt for søvnen, idet kroppen får behov for at hvile for at genopbygge sig selv. Men motion aktiverer en masse ting i kroppen, herunder endorfiner og adrenalin, som på den korte bane giver mere energi. Og den ekstra energi fra en sen træning gøre det svært at falde i søvn.

Forsøg at undgå at dyrke motion i et par timer op til din sengetid. Hvis det ikke er muligt at undgå motion om aftenen, så vær indstillet på, at du skal bruge tid på at “køle ned”, inden du lægger hovedet på puden. Spar dig selv for oplevelsen af at ligge frustreret i sengen og prøve at sove uden held. Det hjælper dig ikke. 

5. Hjælpemidler: Du sover med den forkerte pude (eks. blød/hård) eller dyne (eks. kold/varm, let/tung)

En simpel grund til dårlig søvn kan være, at du sover i den forkerte seng med den forkerte pude og/eller den forkerte dyne i forhold til dig, din krop og din måde at sove på. Mange danskere har allerede taget stilling til deres seng og hovedpude, men få har prøvet forskellige typer af dyner - herunder en tyngdedyne. Det er bevist i flere studier, at vægten fra en tyngdedyne hjælper kroppen med at falde til ro, falde hurtigere i søvn og opnå en bedre og dybere søvn. Det er en lavthængende frugt for mange danskere, som ikke har prøvet sådan en endnu.

Anbefalingen herfra er at prøve vores tyngdedyne, så du kan mærke forskellen på egen krop. Den kan købes for kun 1.299 kr. her.

Tyngdedyne

Tre fordele ved vores tyngdedyne

✔ Fald hurtigere til ro og i søvn
✔ Slip for tankemylder og uro ved sengetid
✔ Opnå bedre søvn og mere overskud i hverdagen

På lager: Leveres indenfor 1-2 hverdage Køb her

6. Soveværelset er sleep zone: Undgå at arbejde i dit soveværelse - hold det til at være soveværelse

Mange mennesker bruger soveværelset til andre ting end blot at sove. Nogle har hjemmearbejdspladsen placeret i soveværelset og opholder sig der i lang tid af gangen, mens de arbejder. Når vi arbejder, påvirkes kroppen af de mange tilstande, vi er i i løbet af en dag - herunder følelser og tilstande som fokus, energi, adrenalin, dopamin og stress. 

Undgå at arbejde fra dit soveværelse. Undgå at se film, serier og nyheder i dit soveværelse, da disse også påvirker kroppen og hjernen på forskellige måder, som ikke hjælper dig med at falde i søvn. Forsøg at holde soveværelset til et rum, hvor du kobler af og sover. Det hjælper kroppen til at indstille sig på, at det er det, der skal ske, når du opholder dig i rummet. 

7. You snooze, you lose: Snooze-funktionen gør dig ikke mere frisk

Hvis du ofte bruger snooze-knappen 3-4 gange inden, du står op, frarøver du dig selv og din krop en vigtig del af din søvn - nemlig den sidste del, hvor kroppen forbereder sig på at skulle stå op. Du ødelægger simpelthen den del ved konstant at afbryde den med alarmer. Desuden er den ekstra søvn, du får efter at have snoozet, typisk ikke karakteriseret som "god søvn".

Drop snooze-knappen. Sæt alarmen til det tidspunkt, du skal op på og væn dig selv til at vågne med det samme. Hvis det er ekstra svært, så hav mobilen eller vækkeuret stående på kommoden fremfor natbordet, så du er nødt til at stå ud ad sengen for at slukke den. Så er du oppe og i gang med dagen.

Det var dermed de syv simple søvnsyndere. Forhåbentligt kan du undgå dem og dermed forbedre din nattesøvn. Du kan blive klogere på søvn i en af vores andre blogindlæg her.

  • Måne

    49% sover dårligt

    Ifølge Sundhedsstyrelsen oplever knap hver anden dansker problemer med at sove. Det er alt for mange, og det vil vi gerne ændre på i anew.

  • Sov bedre

    Søvngaranti: 30 nætter

    Vi vil gerne have, at du bliver glad for dit køb. Derfor kan du hos os altid returnere dynen og få pengene igen, hvis du ikke er tilfreds med købet.

  • heart

    Vi er her for dig

    Vi sidder altid klar på telefon og e-mail for at hjælpe dig med alle dine spørgsmål, så vi sørger for, at du laver det helt rigtige køb.